2016-2017 Sezonu Başlarken Oraya Buraya Şuraya Dokunduk

Enver BAĞLARBAŞI
19 Ekim 2016
1148

Voleybol ligleri 2016-2017 sezonu eski birinci lig yeni adıyla Efeler ve Vestel Venüs Sultanlar Ligi adıyla bu hafta sonu başlayacak. Diğer ligler ise geçen hafta birinci lig ve ikinci ligler olarak başladı. Yeni sezon voleybol dünyasına hayırlı uğurlu olsun.

Sultanlar ligine Vestel Venüs sponsor oldu anlaşma medya önünde Zorlu Center’da imzalandı. Vestel Venüs Milli takımların da göğüs reklamında yer alacak. Maddi karşılığı ise saklı tutuldu.

Diğer yandan voleybola bir sponsor da Galatasaray bayan takımına oldu. Daikin ile anlaşması biten Galatasaray ticari moda internet sitesi “trendyol.com” ile 3 yıllığına 2 milyon lira karşılığında el sıkıştı.Hayırlı olsun. Ancak basın toplantısında voleyboldan ben ve Murat Yücekök vardı. Daha önce de Ünal Aysal döneminde Daikin ile yapılan imza töreninde de aynı olay olmuştu. Voleybol takımının sponsorluk anlaşmasında 365 gün voleybolu takip eden voleybol medyasının olmaması beni üzdü. Hata nerede?  Bu da Galatasaray iletişim sorumlularının işi…

Milli takımlarımız dan A Erkek takımı son engel Portekiz’i her iki maçta da yenerek 2017 Avrupa Şampiyonası Polonya finallerinin vizesini aldı. Kendilerini tebrik ediyorum. A bayan takımı ise her zaman olduğu gibi yine finallerde…

Bir başka olayda büyük heyecanla yapılmasını ardından açılmasını beklediğimiz Burhan Felek’te bu sezon lig maçlarının oynanmaması beni üzüyor. Fenerbahçe, Galatasaray ve Eczacıbaşı sadece Avrupa maçlarını burada Burhan Felek’te oynarken Vakıfbank kendi Vakıfbank Spor Sarayı’nda mücadele edecek. 2 bin kişilik salon Şampiyonlar Ligi standartlarına da uygun. Sezon açlışı yburada yapıldı salon açılışı ise eksikler tamamlanıp Kasım ayında yapılacakmış..

Beni üzen bir başka olay da Burhan Felek Salonu’nda milli takım maçlarının da oynanmaması. Birinci ve ikinci lig maçları oynanacakmış… seyirci azlığı otopark ihalesini alan kişileri de zor durumda bıraktı. İşletmeci zarardayım deyip dert yanıyor.. Büfe işletmecisi çok pahalı kurtarmıyor diyerek çoktan kaçmıştı…50. Yıl salonunda Smaç Cafe’den idare ediyorlar voleybolcular..

Bir de voleybol yayınlarından bahsetmek istiyorum. TVF şifresiz kanaldan yayınlamak için görüşmelerini sürdürüyormuş. TRT’nin olma şansı büyük… Yayın şartlarında anlaşmaya çalışıyorlar. Erol Ünal Karabıyık döneminde ikinci hatta üçüncü lig maçları da yayınlanıyordu. Dileğim yeni adı birinci, lig olan maçların da yayınlanması.. Özellikle Anadolu’da kalabalık salonlarda ki maçlar ilginç olur yayınlanırsa.

Olimpiyatlar bitti. Şimdi sıra seçimlere geldi. 18 federasyonda eski başkanlar yeniden girerken tek aday olarak yer alacağını öğrendik.Voleybolda ise Özkan Mutlugil’in adaylıkla ilgili kararını en kısa zamanda açıklaması bekleniyor. Kulislerde ise Akif Üstündağ, Hüsnü Can ve Erol Ünal Karabıyık’ın son anda seçime katılacağı konuşuluyor. Çok adayın olması voleybol adına sevindirici.

4 kez federasyon başkanlığı yapan Naci Bayamlıoğlu rahatsızlandı ve hastaneye kaldırıldı. Kalp damarında n ameliyat olacak. Geçmiş olsun başarılı operasyon diliyoruz Naci Abi’ye …

Şu günlerde önemli turnuva için heyecan Filipinlerin başkenti Manila’da atıyor. Hem de iki takımla Dünya Kulüpler Şampiyonassı’nda mücadele veriyoruz. Geçen yılın Avrupa Şampiyonu Pomi ile karşılaşan Eczacıbaşı VitrA rakibini çok rahat 3-0 geçti. İlginç olan Eczacıbaşı’nın başında geçen sezon Avrupa şampiyonu  Pomi’nin antrenörü Massimo Barbolini’nin, Pomi’nin başıda da Eczacıbaşı’nın eski antrenörü Giovanni Caprara’nın bulunmasıydı. İtalyan antrenörler iddialı ve pahalı transferler yapan takımların başında yer değiştirip keyif çatarken Türk antrenörler ya alt sıralardaki takımlarla idare ediyorlar yada evde oturuyorlar.. Bu konuda hiçbir antrenör yada antrenör derneklerinden bir tepki görmedim bir yazılı açıklama almadım. Demek ki herkes hayatından memnun.

Herkese iyi bir voleybol sezonu dilerim.

Sağlıcakla kalın

Yüzünüzden gülme eksik olmasın.



YAZARIN DİĞER YAZILARI

Create Account



Log In Your Account