Türk basketbolunun duayeni, eski Milli voleybolcu Filiz Hakyemez'in eşi, eski Milli voleybolcular Burcu ve Deniz'in babaları Doğan Hakyemez'in vefatı tüm spor dünyasını yasa boğdu.
Türk basketbolunun duayeni, eski Milli voleybolcu Filiz Hakyemez'in değerli eşi, eski Milli voleybolcular Burcu ve Deniz'in babaları Doğan Hakyemez'i kaybettik.
Doğan Hakyemez, 11 Temmuz Çarşamba günü tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
Merhumun cenazesi; 12 Temmuz Perşembe günü Antalya’da düzenlen törenden sonra İstanbul’a götürüldü. 13 Temmuz Cuma günü Zincirlikuyu Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Hasdal Mezarlığı’nda defnedilecektir.
Merhum Doğan Hakyemez’e Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve tüm spor camiasına başsağlığı dileriz.
Doğan Hakyemez için Antalya Spor Salonu'nda Tören
Antalya'da gittiği hastanede muayene sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Türk basketbolunun duayenlerinden Doğan Hakyemez için Antalya Spor Salonu'nda cenaze töreni düzenlendi.
Hakyemez'in Türk bayrağına sarılı tabutu, salonda basketbol potasının altına getirildi. Tabutun önüne ise Hakyemez'in fotoğrafı ile basketbol topu konuldu.
Basketbol hakemleri ile Hakyemez'in yetiştirdiği genç basketbolcular da tören sırasında tabutun yanında durdu
Törende Hakyemez'in kızları Deniz ve Burcu, babalarının tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Doğan Hakyemez'in eski milli voleybolcu eşi Filiz Hakyemez de başsağlığı dileklerini kabul etti.
Doğan Hakyemez'in ailesi ve sevenlerinin yanı sıra spor camiasından arkadaşları ile yetiştirdiği genç sporcular ve basketbol okulunun küçük öğrencileri törende gözyaşlarını tutamadı.
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, törende yaptığı konuşmada, Hakyemez'in Türk basketbolunun bir duayeni, milli sporcusu, antrenörü ve menajeri olarak da hayatına sayısız başarı sığdırdığını söyledi. Vali Karaloğlu, Hakyemez'in başarılı sporcuların yetişmesine katkısı olmuş büyük bir spor insanı olduğunu vurguladı. Karaloğlu, Hakyemez'in ailesine, sevenlerine ve Türk spor camiasına başsağlığı dileklerini iletti.
ARKADAŞLARI KONUŞTU
Türkiye Basketbol Federasyonu adına konuşan Murat Yosmaoğlu da geçmişte Doğan Hakyemez ile aynı takımda oynadığını, daha sonra onun açtığı yoldan gittiğini söyledi. Sporculuğu ve yöneticiliği ile Hakyemez'in kitaplara konu olacak bir kahraman olduğunu dile getiren Yosmaoğlu, "Kaybettiği zaman bile hiçbir zaman pes etmeyen bir kişiliği vardı" diye konuştu.
Yakın arkadaşı Emin Altıner ise Türkiye'nin iyi bir spor adamını, kendisinin ise ağabeyini kaybettiğini dile getirdi. Altıner, "Sevgi dolu bir insandı. Düşmanına bile sporla yaklaşırdı. Maalesef kırgınlıkları vardı ama bunları hep içine attı ve kimseye söyleyemedi. Doğan ağabey, şöyle bir başını kaldırsan da dostlarını sana son görevini yaparken görebilsen" dedi.
ESKİ SPORCUSU KONUŞTU
Hakyemez'in yetiştirdiği sporcular adına konuşan eski sporcusu Barış Güneyi de merhum spor adamının kendilerine bıraktığı Antalya Basket Okulları'nı büyüterek, ona layık olmaya çalışacaklarını belirtti. Konuşmaların ardından Antalya İl Müftüsü Osman Artan, Hakyemez için helallik isteyerek, dua okudu.
KIZI TABUTA OMUZ VERDİ
Törenin ardından Doğan Hakyemez'in naaşı, başta kızı Burcu Hakyemez Dal olmak üzere sevenlerinin omzunda cenaze aracına taşındı. Cenaze, hava yoluyla İstanbul'a gönderildi. Hakyemez'in cenazesinin, yarın İstanbul'da ikindi vakti yapılacak törenin ardından, öğle vakti Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verileceği belirtildi.
Doğan Hakyemez Kimdir?
1950 yılında doğan ve basketbola Ankara'da başlayan Doğan Hakyemez, kariyeri boyunca Galatasaray, Şekerspor, Eczacıbaşı, Anadolu Efes ve Pınar Karşıyaka gibi takımlarda forma giydi.
1971 yılında İzmir'de düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda gümüş madalya kazanan takımın kadrosunda da yer alan Hakyemez, basketbolu bıraktıktan sonra menajerliğe başladı.
2001 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda ikinci olan Türkiye Milli Basketbol Takımı'nın menajerliğini yapan Hakyemez, ardından da Antalya Büyükşehir Belediyespor, Trabzonspor, Ankara DSİ ve Antalyaspor takımlarında yönetici olarak görev yaptı.





