CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi 6’lı play off turu ilk maçında iki Türk temsilcisi Eczcıbaşı VitrA ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Burhan Felek Voleybol Salonu'nda oynanan çekişmeli maçı 3-2 (25-16, 22-25, 19-25, 25-21, 12-15) kazanan Fenerbahçe, 4 Nisan Salı günü oynanacak rövanş öncesi avantaj yakaladı.
CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi 6’lı play off turu ilk maçında iki Türk temsilcisi Eczcıbaşı VitrA ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Burhan Felek Voleybol Salonu'nda oynanan çekişmeli maçı 3-2 (25-16, 22-25, 19-25, 25-21, 12-15) kazanan Fenerbahçe, 4 Nisan Salı günü oynanacak rövanş öncesi avantaj yakaladı.
ECZACIBAŞI VİTRA-FENERBAHÇE: 2-3
Salon: Burhan Felek
Hakemler: Juraj Mokry(SVK), Stanislava Simic(SRB)
Eczacıbaşı VitrA: Adams, Ognjenovic, Kosheleva, Menezes, Boskovic, Larson, Gülden (L), Simge, Neslihan, Nilay
Fenerbahçe: Ezgi, Kim, Dicle, Balkestein, Pereira, Eda, Merve (L), Melis (L), Polen, Tomkom, Şeyma
Setler: 25-16, 22-25, 19-25, 25-21, 12-15
Süre: 124 min. (22-28-27-29-18)
CEV Şampiyonlar Ligi 6'lı Play Off turu ilk maçı olan Eczacıbaşı VitrA karşısında özellikle bloklarıyla galibiyette önemli bir rol oynayan Fenerbahçe takım kaptanı Eda Erdem Dündar, takım oyunu oynayarak galibiyete ulaştıklarını belirterek şöyle konuştu: "Rakipteki oyuncular çok iyi orta oyuncular. Onlar da biz de çok istedik. Takım oyunu oynayarak başardık. Her şeyimle takımıma yardımcı olmaya çalışıyorum. Güzel bir maç oldu. Güzel ralliler oldu. Üzücü yanı, keşke Türk takımları Final Four oynayabilse, önden elenmese. İkinci maç daha önemli. İlk maçta yaptığımız hataları diğer maçta yapmamalıyız. 3-2 olsada kazanmayı bildik, çok mutluyuz. Diğer maçta iyi servis atmalıyız. Bugün dönem dönem iyi servis attık ama daha iyi olmalıyız".
Dicle Nur Babat, ise 3-2’lik Eczacıbaşı VitrA galibiyetinin ardından Final Four için avantajı ele geçirdiklerini söyledi ve şöyle devam etti:
"Eczacıbaşı VitrA takımına iyi hazırlandık. Çok iyi çalıştık. Bunu sahaya fazla yansıtamasak da kazandık. Avantaj bizde. İnşallah diğer maçta da galip gelip Final Four’a gitmeye hak kazanacağız. Biz blokta zorlandık biraz. Kaliteli ve yüksek oyuncuları var. İyi servis karşıladık ve bunların sonucunda galip geldik”





