6 Şubat Depremi’nde Yarım Kalan Hayatlar Parkı

13 Mayıs 2026
13

6 Şubat Depremi’nde Yarım Kalan Hayatlar Parkı

6 Şubat depreminde yarım kalan hayatlar, “Depremle Unutmadıklarımız: Voleybolun Unutulmaz Evlatları” projesiyle yaşamaya devam edecek. Voleybolun Unutulmazları Derneği (VUD) tarafından hayata geçirilen proje kapsamında, depremde kaybettiğimiz voleybolcu çocuklarımızın ve voleybol camiasının kıymetli üyelerinin hikâyeleri özel bir ansiklopedide buluşuyor. Ayrıca, kaybettiklerimizin anısını yaşatmak amacıyla 16 Mayıs’ta Hatay’ın Samandağ ilçesinde anlamlı bir anıt parkın açılışı gerçekleştirilecek.

Voleybolun Unutulmazları Derneği (VUD) tarafından, Samandağ Belediyesi ve VUD’un Değerler Ortağı AXA Sigorta desteğiyle hayata geçirilen “Depremle Unutmadıklarımız: Voleybolun Unutulmaz Evlatları” projesi, 6 Şubat 2023 depreminde yaşamını yitiren voleybolcu çocuklarımızın ve voleybol camiasının kıymetli üyelerinin anısını yaşatmayı amaçlıyor.

Tüm ülkemizi derinden sarsan deprem felaketinde Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya’da; geleceğe umutla hazırlanan genç voleybolcuların da bulunduğu sporcu, antrenör, hakem ve kulüp yöneticilerinden oluşan 56 voleybol emekçisi hayatını kaybetti. Yalnızca spor camiası değil, voleybol ailesi de en genç evlatlarını, hayallerini ve umutlarını toprağa verdi.

Voleybolun Unutulmaz Evlatları İçin Bir Vefa Projesi

Bu büyük acının ardından bir araya gelen eski milli voleybolcular tarafından kurulan Voleybolun Unutulmazları Derneği (VUD), kaybedilen isimleri ve yarım kalan hikâyeleri gelecek nesillere aktarmak amacıyla kapsamlı sosyal sorumluluk projeleri geliştirdi. Bu çalışmaların en yeni halkası ise “Voleybolun Unutulmaz Evlatları Depremle Unutmadıklarımız Anıt Parkı” oldu.

Samandağ’da Anıt Park Açılıyor

Projenin ilk ayağı, 16 Mayıs 2026 tarihinde Samandağ’da hayata geçirilecek. Depremde kaybettiğimiz voleybolcu çocuklarımızın ve voleybol emekçilerinin anısına açılacak parkta bu voleybolcuların isimlerini taşıyan anlamlı bir anıt duvar, voleybol sahaları, yine voleybol sevgisini simgeleyen bir heykel, sosyal alanlar, yürüyüş parkurları ve çocuk parkı yer alacak.

Yarım Kalan Hikâyeler Ansiklopedide Yaşayacak

Projenin yayın ayağında ise tamamen gönüllü bir ekip tarafından hazırlanan 352 sayfalık “Voleybolun Unutulmaz Evlatları” ansiklopedisi bulunuyor. Eserde, depremde yaşamını yitiren voleybolcu çocuklarımızın ve voleybol emekçilerinin aileleriyle iletişime geçilerek; hayat hikâyeleri, anıları, hayalleri ve fotoğrafları bir araya getirildi. Her sayfa, yarım kalan hayatlara ve unutulmaması gereken anılara ışık tutuyor.


Create Account



Log In Your Account