Vodafone Sultanlar Ligi ikinci hafta mücadelesinde Galatasaray Daikin, deplasmanda Kuzeyboru’yu 3-0 mağlup etti. Aksaray Spor Salonu’nda oynanan karşılaşma 1 saat 26 dakika sürdü. Setler 25-16, 25-14 ve 30-28 sonuçlandı. Böylece Galatasaray ligde oynadığı ikinci maçtan da set vermeden galip ayrıldı. Kuzeyboru ise ilk iki haftayı puansız tamamladı.
Galatasaray’ın servis ve blok performansı dikkat çekti.
Maç boyunca blok ve servis üstünlüğünü elinde tutan Galatasaray Daikin, toplamda 8 blok ve 6 servis sayısı üretti. Kuzeyboru ise karşılık olarak 6 blok ve 3 servis sayısında kaldı. Sarı kırmızılı ekip, 87 hücumun 35’inden sayı bularak yüzde 40’lık bir hücum verimliliğine ulaştı.
Galatasaray’da İlkin, Sylla ve Grobelna öne çıktı.
İlkin Aydın 22 hücumda 13 sayı ve 3 blok ile etkili bir performans sergiledi. Kaja Grobelna 15 sayılık katkı verirken, Fatime Sylla 16 sayı ile takımının en skorer ismi oldu. Pas dağılımında oyunu yönlendiren Naz Aydemir Akyol, 3 servis sayısı ile dikkat çekti. Elif Timmerman da 4 hücum ve 2 blok ile katkı sağladı.
Kuzeyboru’da Martyna Czuryńska en skorer isim oldu
Kuzeyboru adına öne çıkan oyuncu Polonyalı smaçör Martyna Czuryńska oldu. 38 hücumda 13 sayı ve 1 servis sayısı ile 14 sayıya ulaştı. Dicle Nur Babat ise 6 hücum, 3 servis ve 2 blok ile oynadı. Ayşe Çürük 22 hücumda 11 sayı üretirken, Ema Strunjak 5 sayılık katkı sundu.